De rem van Elle

In ‘De dag waarop ik Johannes Klein doodreed’ – de nieuwste roman van Elle van Rijn – komen drie personages afwisselend aan het woord. Vanessa, een vrouw met wanhopige kinderwens; John, een zakenman op reis, en diens jonge zoon Johan. Deze vorm – die door per hoofdstuk van verhaallijn te veranderen ruimte biedt aan meerdere kleine cliffhangers – werkt met gepaste snelheid toe naar de uiteindelijke aanrijding van Johannes Klein. Helaas zet van Rijn te laat de rem op haar personages. Hun innerlijke gedachten zijn lang en tergend introspectief ( “Maar begreep ik mezelf wel? “), hun dialogen dienen te duidelijk het doel van vingerwijzing en onthulling.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *